פפרדלה ראגו פטריות
דף הבית » פפרדלה ראגו פטריות
מרכיבים:
- 200 ג"ר פפרדלה מרקטו
- 150ג"ר תערובת פטריות (שיטאקי טרי,פורטבלו שמפיניון)
- שן שום
- 20 ג"ר חמאה + כף שמן זית
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ענפי טימין טרי
- 3כפות יין לבן יבש \חצי יבש
אופן ההכנה:
חותכים מהפטריות לחתיכות גדולות בעובי חצי ס"מ ממיסים את החמאה עם שמן הזית ומוסיפים טימין שהמחבת לוהטת מכניסים את הפטריות ומניחים להן להיות במחבת דקה וחצי ללא ערבוב הופכים את הפטריות לצד שני עד קבלת גוון מהגוני עמוק מוסיפים את שן השום חתוכה לפרוסות דק ולאחר מכן להוסיף יין לבן למחבת , מצמצמים את היין ומוזגים פנימה שמנת מתוקה. מבשלים את השמנת עד שהיא מסמיכה ומבעבעת באופן כבד מתבלים במלח פלפל מכניסים את הפפרדלה המבושלת למחבת ומערבבים עם הרוטב. מוזגים לצלחת ומפזרים פרמזן מעל. בתאבון
מתכונים נוספים מבית זוקה:
טורטליני פטריות פורצ'ינו ברוטב חמאת אגוזים
מרכיבים: 200 גרם טורטליני פטריות 30 ג"ר חמאה 2 כפות אגוזים לוז 2 כפיות צנוברים מלח,פלפל שחור שן שום פטרוזיליה גרידת לימון פרמזן אופן ההכנה:
רביולי גבינות עיזים ברוטב רוזה עגבניות שרי צלויות
מרכיבים: 200 גרם עגבניות שרי (אפשר לערבב בשרי מכמה סוגים וצבעים) שן שום,שמן זית 100מי"ל שמנת מתוקה בזיליקום 1 כפית בלסמי אופן ההכנה: לחממם תנור
רביולי קונפי חצילים ברוטב סגוואקי
מרכיבים: 200 ג"ר רביולי קונפי חצילים חצי קופסת שימורים של עגבניות איטלקיות שמן זית ,פטרוזיליה ,שום ,מלח ופלפל 20 ג"ר גבינה בולגרית איכותית (אנחנו אוהבים
חונקי כמרים ברוטב פרימוורה
מרכיבים: 200 גרם חונקי כמרים תוצרת זוקה 3 פרחי ברוקולי 5-6 יח' אפונת שלג 3יח' כרוב ניצנים 1זוקיני קטן צהוב 1 זוקיני ירוק קטן 5עגבניות